Kalvfilé med chèvresås och rostad potatis

Kalvfilé med chèvresås och rostad potatis
Foto: TV4

Kalvfilé med chèvresås och rostad potatis

Av: Annsofi Söderholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Kalvfilé är en av de mest klassiska rätterna att bjuda middagsgäster på. Här är ett recept meed chévre och rostad potatis. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kalvfilé, putsad
  • 3 bakpotatisar

Chèvresås

  • smör (eller olja)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 knippe timjan
  • 2 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 150 g chèvreost

Gör så här

Kalvfilé

  1. Skär i medaljonger och bryn, salta och peppra.

Bakpotatis

  1. Skär potatisen till stora klyftor. Förväll potatisen i saltat vatten, cirka 10 minuter, lägg potatisen i ugnsfast form. med olja salt och peppar i 225 grader i cirka 30 minuter.

Chèvresås

  1. Stek charlottenlök, timjan, lagerblad, vitpepparkorn i olivolja i 30 sekunder. Tillsätt vitt vin, koka ner i 5 minuter. Tillsätt kycklingbuljong, och låt koka ner. Tillsätt sedan vispgrädde, salt och peppar och låt koka ihop, cirka 2-3 minuter. Sila såsen.
  2. Skär bort kanten på chèvreosten. Mixa osten med såsen medans såsen fortfarande är varm. Lägg upp och servera!