Gluten- och laktosfri fiskpudding

Fiskpudding
Foto: Joel Wåreus

Gluten- och laktosfri fiskpudding

Av: Annika Wesslén, Gunilla Lindeberg

Från: Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg

11 ingredienser

Den spontana kommentaren från våra provsmakare: ”Vad gott!” Fiskpudding utan laktos • mjölk • soja • vete.

* ”Ren Havre” kan användas i den glutenfria kosten efter samråd med läkare eller dietist.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl rundkornigt ris
  • 4 dl vatten
  • 7 dl havredryck
  • 3 ägg
  • 1-2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 400-500 g kolja, kokt (eller sej)

Sås

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • 2 tsk citron, saft

Till formen

  • mjölkfritt margarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka riset tills allt vatten kokat in.
  3. Späd med havredryck och koka under lock ca 30 minuter.
  4. Vispa upp äggen och rör ner.
  5. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Rensa och skär fiskfiléerna i bitar och blanda ner.
  7. Häll smeten i en smord ugnssäker form.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  9. Ät fiskpuddingen med skirat mjölkfritt margarin.