Räktacos

Räktacos
Foto: Joel Wåreus

Räktacos

Av: Annika Wesslén, Gunilla Lindeberg

Från: Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg

13 ingredienser

En härlig plockrätt - men kolla så tacoskalen eller chipsen inte innehåller gluten. Om inte blir rätten helt utan gluten • laktos • mjölk • soja • vete • ägg.

Variera med mjuka bröd. Baka egna

Tortillas

eller köp färdiga om du tål dem.

Ingredienser

portioner
  • 4 tacoskal eller nachochips för 4 pers
  • 800 g räkor med skal
  • 1 rödlök
  • 1 liten squash
  • 1 dl persilja (gärna slätbladig)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, pressad
  • 0,5 tsk salt
  • peppar

Avokadomos

  • 2 avokador
  • 0,5 citron, pressad
  • 0,5 tsk salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Skala, dela och skär löken i tunna skivor.
  3. Skär squashen i fina tärningar.
  4. Blanda allt med finskuren persilja, olja, pressad citron, salt och peppar.
  5. Skala och mosa eller mixa avokadorna tillsammans med pressad citron, salt och peppar.
  6. Fyll tacoskal eller bryt det och gör tilltuggsbitar.
  7. Lägg på räkblandningen och toppa med avokadomoset.
  8. En kvist persilja på toppen kan vara stiligt.