Äppelgömmor

Äppelgömmor
Foto: TV4

Äppelgömmor

Av: Anni Bernard

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Fantastiskt god efterrätt som passar hela familjen. Både en bra juldessert, men som också kan ätas vid andra festliga tillfällen. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 250 g smördeg
  • 75 g mandelmassa
  • 4 äpplen
  • 1 tsk kardemumma, krossad
  • malen kanel
  • 3 dl vaniljsås

Pensling

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Rulla ut smördegsplattan och dela i fyra delar.
  2. Riv mandelmassan grovt och fördela på smördegen. Skala och skiva äpplena. fördela på smördegen. Strö över kardemumma och kanel.
  3. Vik ihop upp kanterna på smördegen. Pensla med ägg och pärlsocker. Strö kardemumma även ovanpå.
  4. Sätt in degen i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Servera med vaniljsås.