Fyllda kycklingrullader

Fyllda kycklingrullader
Foto: Olof Skipper

Kyckling fylld med parmesanost och soltorkade tomater - både nyttigt och gott!

Se fler recept

Du är vad du äter


3 juni 2011

Du behöver

  • 450 g kycklinglårfiléer
  • 1 ask soltorkade tomater i olja, grovt hackade
  • 1 bit Parmigiano Reggiano, hyvlad
  • 1 kruka basilika
  • torkad dragon och timjan
  • salt och peppar
  • vitt vin
  • 1 st citron, saften av
  • fransk senap, efter smak
  • grädde

Sallad

  • Späda gröna sallads- eller primörblad
  • parmesanost, hyvlad
  • pinjenötter

Gör så här

  1. Banka ut kycklinglårfiléerna till tunna schnitslar och dela dem 3 lika delar.
  2. Fyll de utbankade schnitzlarna med en liten bit tomat, några blad basilika, en skiva parmesanost.
  3. Salta och peppra.
  4. Rulla ihop och lägg ned i en ugnsfast form.
  5. Krydda rikligt med dragon, timjan och pressa över färsk citron.
  6. Ringla över olivolja.
  7. Stek i ugn på 200 g ca 15-20 minuter tills rullarna är genomstekta.
  8. Ös ett par gånger under tillagningen och tillsätt ev. lite vitt vin.
  9. När rullarna är klara, klicka ned fransk senap, lite mera vin och grädde.
  10. Rör om och låt gå ytterligare 10 minuter i ugnen.
  11. Servera med sallad på späda gröna löv, hyvlad parmesan och pinjenötter.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept