Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke

Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke

11 ingredienser

En nyttig favorit från det svenska köket.

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

portioner
  • 150 g torskfilé
  • 0,5 citron, saften av
  • 0,25 palsternacka
  • 0,25 kålrabbi
  • 0,25 dl grönsaksbuljong
  • smör, till formen
  • salt
  • vitpeppar
  • persilja
  • 0,5 dl fiskbuljong
  • 0,5 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Lägg upp filéerna på ett fat och droppa över 2⁄3 av den färskpressade citronen.
  2. Riv potatis, palsternacka och kålrabbi grovt.
  3. Koka upp grönsaksbuljongen, lägg i de rivna rotfrukterna och koka 2 min.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Smörj en ugnsfast form med smör.
  6. Lägg i torskfiléerna, salta och peppra.
  7. Hacka bladpersiljan grovt.
  8. Sjud upp buljongen och blanda ner crème fraiche och persilja. Smaka av med resten av citronsaften, salt och peppar.
  9. Blanda ner de rivna rotfrukterna i såsen och bred ut den över torskfiléerna.
  10. Sätt in i ugnen, 10–13 min. Servera med grönsallad.