Kronärtskocka med örtolja och räkor

Kronärtskocka med örtolja och räkor
Foto: Olof Skipper
Anna Skipper
Anna Skipper

Kronärtskocka med örtolja och räkor

9 ingredienser

45 min

Nyttigt fredagsmys med kronärtskocka, rikt på inulin(ett slags kostfiber) som stöttar den goda tarmfloran. /Anna Skipper

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

portioner
  • 2 kronärtskockor
  • 2 dl räkor, färska

Örtolja

  • 4 msk färsk timjan
  • 4 msk salvia
  • 10 msk persilja, finhackad
  • 1 limefrukt, saft och rivet skal
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl olivolja (ekologisk)

Gör så här

  1. Koka kronärtskockorna i ca 45 minuter tills bladen lossnar lätt.
  2. Skala räkorna och lägg i en skål.

Örtoljan

  1. Blanda alla ingredienser förutom oljan i en mixer.
  2. Mixa ner oljan i en långsam stråle och mixa alla ingredienser till en grov röra.
  3. Lägg upp kronärtskockan på en tallrik.
  4. Häll upp örtoljan och räkorna i två separata skålar.