Lufttorkad skinka med pepparrot och pinjenötter

Lufttorkad skinka med pepparrot och pinjenötter
Foto: Olof Skipper
Anna Skipper
Anna Skipper

Lufttorkad skinka med pepparrot och pinjenötter

8 ingredienser

En god och nyttig sallad till förrätt eller varför inte på sommarbuffén!

Ingredienser

portioner
  • 2 skivor lufttorkad skinka
  • 60 g rucolasallad
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 0,5 syrligt äpple
  • 1 msk pinjenötter, rostade
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna på spisen i en het torr stekpanna.
  2. .
  3. Fördela skinkan på tallrikar. Lägg ruccolan i en skål, vänd ned pepparroten.
  4. Skiva äpplet tunt och blanda med salladen.
  5. Lägg upp salladen på tallriken.
  6. Strö över de varma pinjenötterna.
  7. Droppa över en god pepprig olivolja, avsluta med salt och peppar från kvarn.