Falska mozartkulor

0 röster

Fantastiskt goda! Naturligtvis inte som äkta Mozartkulor men som sagt mycket lyckade ändå.

Visa mer

Du behöver

Till 45 st:

 • 600 g mandelmassa
 • 200 g Odense nougat
 • 2 msk konjak
 • 150 g mörk blockchoklad
 • 25 g kokosfett
 • 1 dl kakao

Gör så här

 1. Riv mandelmassan riktigt grovt på rivskiva i food processor/matberedare. Byt till metallkniven, men låt mandelmassan ligga kvar i apparat­skålen. Kör i gång maskinen. Häll konjaken genom tubröret medan maskinen är i gång. Kör bara några sekunder tills massan är blandad. Mandelmassan kan också rivas för hand på rivjärn, läggas i en bunke och konjaken arbetas in med en trägaffel.
 2. Skär nougaten i små kuber, ca 1×1 cm. Ta en sådan kub och en liten klick mandelmassa och rulla mel
 3. Lägg efter hand kulorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. När alla kulor är klara låter man dem torka på ytan i 2-3 timmar.
 4. Bryt chokladen i bitar och lägg dessa i en djup tallrik med kanter. Lägg också i kokosfettet. Ställ tallriken över en liten kastrull med kokande vatten och smält chokladen. Lyft bort från värmen och rör om så att choklad och kokosfett blandar sig.
 5. Lägg i ett par kulor i taget i chokladen och vänd dem (med hjälp av en gaffel) så att de täcks runt om. Lyft upp på gaffeln och låt rinna av. Lägg över på bakplåtspapperet.
 6. Pudra över rikligt med kakao med hjälp av en liten sil och låt det hela stå till dagen därpå. Lägg då kulorna i små knäckformar och placera dem i en tät burk. Förvaras svalt.
20 december 2007

Laddar fler recept