Mustig jordärtskockssoppa från Jerusalem

0 röster
6

Enkel men välsmakande soppa med jordärtskocka tillsammans med en skiva mörkt nyttigt bröd. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Visa mer
6

Du behöver

  • 200 g jordärtskocka
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk majsolja
  • 8 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 hönsbuljong tärningar
  • 3 dl grädde
  • finhackad gräslök
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ krm vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg.
  2. Häll på vatten och vin. Tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills jordärtskocksbitarna är mjuka, ca 15 minuter.
  3. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med ½ tsk salt och 1 ½ krm vitpeppar. Låt koka upp.
  4. Fördela soppan i sex skålar och dekorera med lite finhackad gräslök och en skiva mörkt bröd.
20 november 2008

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept