Mandelpotatisplättar med rökt lax

2 röster
25 min
4

Ingredienser för 4 förrättsportioner. Dubbla mängden för varmrätt.

Anna från Västerås lagade även

Laxfärserad pancettainlindad piggvar


Mjölkchokladmousse



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
25 min
4

Du behöver

Potatisplättar

  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1,5 dl mjölk
  • 2-3 mandelpotatis, kokt, pressad
  • 200 g rökt lax

Sås

  • 1 citron, pressad saft
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Potatisplättar
    Skala och koka mandelpotatisen (ca 10 min)
  2. Blanda vetemjöl, salt, ägg, mjölk och pressad potatis till en jämn smet.
  3. Stek små plättar (10 cm i diameter) tills de fått färg på båda sidor.
  4. Lägg upp på en tallrik och toppa med skivor av rökt lax.
  5. Sås
    Koka upp citronsaften och vispa ner rumsvarmt smör.
  6. Smaka av med salt och peppar och ringla runt.
  7. Garnera med klippt dill.
17 januari 2011

Laddar fler recept