Mjölkchokladmousse med smörstekta päron

Mjölkchokladmousse
Foto: TV4

Mjölkchokladmousse med smörstekta päron

Av: Anna - Västerås

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

En mousse på svensk mjölkchoklad - en len njutning ihop med smörstekta päronklyftor.

Anna från Västerås lagade även

Mandelpotatisplättar med rökt lax

Laxfärserad pancettainlindad piggvar

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 päron (t ex Kaiser Alexander)
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 äggulor
  • ev 1 msk cognac
  • färsk citronmeliss, till garnering

Gör så här

  1. Skala päronen och skär dem i klyftor.
  2. Strö över muscovadosocker.
  3. Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme.
  4. Låt päronen kallna och lägg dem i portionsskålar.
  5. Vispa grädden hårt.
  6. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den bara blir mjuk. Rör sedan tills den smälter (Ljus choklad är extra värmekänslig).
  7. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
  8. Rör först i lite av grädden och sedan resten.
  9. Smaksätt eventuellt med konjak.
  10. Klicka moussen ovanpå päronen.
  11. Låt moussen stå någon timme i kylen före servering.
  12. Garnera med lite citronmeliss och njut!