Mjölkchokladmousse

5 röster
4

En mousse på svensk mjölkchoklad - en len njutning ihop med smörstekta päronklyftor.

Anna från Västerås lagade även

Mandelpotatisplättar med rökt lax


Laxfärserad pancettainlindad piggvar



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4

Du behöver

  • 3 päron, t.ex. Kaiser Alexander
  • 2 msk muscovadosocker, ljust
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 äggulor
  • 1 msk konjak, kan uteslutas
  • citronmeliss, till garnering

Gör så här

  1. Skala päronen och skär dem i klyftor.
  2. Strö över muscovadosocker.
  3. Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme.
  4. Låt päronen kallna och lägg dem i portionsskålar.
  5. Vispa grädden hårt.
  6. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den bara blir mjuk. Rör sedan tills den smälter (Ljus choklad är extra värmekänslig).
  7. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
  8. Rör först i lite av grädden och sedan resten.
  9. Smaksätt eventuellt med konjak.
  10. Klicka moussen ovanpå päronen.
  11. Låt moussen stå någon timme i kylen före servering.
  12. Garnera med lite citronmeliss och njut!
17 januari 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept