Pollo alla cacciatora

2 - 4

Anna Skippers kryddstarka kycklinggryta på hel kyckling. Tar 15 min i tryckkokaren och 30-45 min i en vanlig gryta.

29 maj 2012
2 - 4

Du behöver

  • 1 dl torkad Karl-Johan svamp eller 2 dl färsk hackad
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färska champinjoner, strimla dem på längden
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st röd paprika, kärna ur och hacka
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl mustigt rött vin
  • 1 burk konserverade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk italiensk kryddblandning (eller blanda själv lika delar rosmarin, basilika och salvia)
  • 1 tsk stark röd chilipeppar, krossad
  • 1,5 kg hel kyckling

Gör så här

  1. Skölj den torkade svampen under kallt rinnande vatten.
  2. Värm upp oljan i tryckkokaren.
  3. Lägg i den färska och torkade svampen, lök, rotselleri, paprika och vitlök.
  4. Fräs tills svampen börjar mjukna, ca 3 min.
  5. Häll i vin och låt grytan koka upp.
  6. Rör i tomater, vatten, den italienska kryddblandningen och chilipeppar.
  7. Dela kycklingen i sex delar. Salta, peppra och stek delarna i en stekpanna tills de fått fin färg.
  8. Lägg därefter ned dem i tryckkokaren, först klubborna och sedan brösten med den köttiga sidan uppåt.
  9. Sätt på locket och koka upp.
  10. Låt koka i 12 min på högt tryck.
  11. Ta bort tryckkokaren från plattan och släpp ut ångan.
  12. Din pollo alla cacciatora är redo att serveras!
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept