Jordgubbar med champagnesabayon

jordgubbar
Foto: Martin Skredsvik
Anna JonassenUlrika Jisland
Anna JonassenUlrika Jisland

Jordgubbar med champagnesabayon

Av: Anna Jonassen, Ulrika Jisland

Från: Middag hos oss

4 ingredienser

Det här är en lite mer vuxen efterrätt. Sabayon görs oftast med det italienska marsalavinet, men här har vi i stället valt champagne. Man tar självklart vilken frukt eller vilka bär man vill och har tillgång till. /Anna & Ulrika

Ingredienser

portioner
  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 0,5 dl champagne (eller mousserande vin)
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Använd en kastrull eller en bunke som kan placeras ovanför ett sjudande vattenbad och vispa äggulorna och sockret tills det blir fluffigt.
  2. Placera sedan bunken ovanför en kastrull med sjudande vatten och tillsätt champagnen eller vinet, lite i taget.
  3. Vispa under tiden.
  4. Smeten ska öka ungefär det dubbla i volym.
  5. Var försiktig bara så att det inte blir äggröra!
  6. När blandningen håller sig fluffig i några sekunder utan att man vispar är den färdig.
  7. Häll den i små skålar, lägg i jordgubbarna och servera direkt.