Cheesecake toppad med passionsfrukt

25 röster
40 min
10-12

Uppskattad cheesecake som går att toppas med det mesta, men även god som den är!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


Annas drycktips
7784 Saracco Moscato d´Asti 375ml, Paolo Saracco,  Piemonte, Italien 70 :-

"Ett sött, friskt, syrligt, lätt mousserande vin. Den söta frukten gifter sig strålande med sötman och fetman i kakan. Syran från bären blir en fin match till vinets syra."

Visa mer
40 min
10-12

Du behöver

Cheesecake

  • 4 st ägg
  • ca 2 dl socker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 4 dl grädde
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 1 krm vaniljfrön
  • 200 g digestivekex
  • 50-75 g smör
  • 6-8 st passionsfrukter till garnering

Gör så här

  1. Cheesecake
    Separera äggulan från vitan. Vispa äggula och socker poröst, rör ned Philadelphia osten.
  2. Tillsätt vaniljsocker och vaniljfrön i grädden och vispa grädden något hårt. Rör ned i smeten.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ned detta tillsammans med övriga smeten.
  4. Krossa digestivekex och blanda med smöret, för att sedan fylla botten i en form med avtagbarkant.
  5. Häll smeten ovanpå digestivekexen och låt stå i frysen minst 3 timmar innan servering.
  6. Ta ut innanmätet från passionsfrukten och toppa cheesecaken före servering.
25 september 2013

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept