Anklårsbaguette med fransk dressing

5 röster
30 m
2

Lyxig baguette med nyslagen dragonmajonnäs, confiterat anklår och romansallad.

Tips! Det blir mer majonnäs än man behöver men kan sparas i kylen upp till en vecka.


Visa mer
30 m
2

Du behöver

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 dl neutral rapsolja
  • några droppar citronjuice
  • salt efter smak

Dragonmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk dragonvinäger
  • 1 msk inlagd dragon, finhackad

Anklårsbaguette

  • 1 stor baguette
  • 1 tsk smör, till stekning
  • 350 g confiterat anklår
  • 4 romansalladsblad, grovt hackade
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • 2 msk dragonmajonnäs
  • några nypor salt
  • några droppar fin olivolja

Gör så här

  1. Dragonmajonnäs
    Vispa samman äggulor, vinäger och dijonsenap. Droppa i oljan under konstant vispning tills en tjock majonnäs bildas. Smaka av majonnäsen med citron och salt.
  2. Använd 2 dl av den nyslagna majonnäsen och blanda med dragonvinäger och inlagd dragon. Låt stå kallt.
  3. Anklårsbaguette
    Klyv baguetten på längden och rosta den i smör på låg värme tills den är gyllenbrun.
  4. Stek anklårsconfitet försiktigt i en stekpanna tills den är genomvarm och krispig. Låt rinna av på kökspapper.
  5. Blanda den grovt hackade salladen, löken, och dragonmajonnäsen. Smaka eventuellt av med salt. Lägg anklåret på den nedre halvan av baguetten, toppa med salladen och lite olivolja, och avsluta med att lägga på den övre halvan och skär upp i mindre bitar. Servera omedelbart.
4 april 2018

Fler goda recept