Änglakaka med choklad och färska bär

Änglakaka med choklad och färska bär
Foto: Nick's / Marja Folcke

Änglakaka med choklad och färska bär

12 ingredienser

40 m

Änglakaka på fluffig marängbotten toppad med grädde, choklad och färska bär. Lättlagad, sockerfri och doftar fantastiskt!

Receptförfattare: Marja Folcke

Tips! Arrowrotpulver finns att hitta vid kryddhyllan i mataffärer. Går bra att byta ut mot potatismjöl eller majsstärkelse.

Tips
Nicks produkter

Tips

Baka sockerfritt med Nick's Use like sugar!

Ingredienser

portioner
  • 5 äggvitor (från stora ägg)
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl Nick's Use like sugar
  • 1,5 msk arrowrot
  • 0,5 tsk citronsaft, färskpressad
  • 2 krm vaniljpulver
  • 0,5 krm salt

Topping

  • 2 dl vispgrädde
  • färska bär
  • Nick's Milk Chocolate, hackad
  • Nick's Peanuts n’ fudge, hackad
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Vispa äggvitor och citronsaft till ett skum. Tillsätt sakta Use Like Sugar under omrörning och vispa till ett fast skum.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner detta bland äggvispet.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper (smörj inte) och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills kakan är fast. Vänd kakan upp och ner på en tallrik och låt svalna.
  5. Vispa grädden och toppa kakan med grädde, hackad choklad, bär och citronmeliss. Eller valfri topping efter tycke och smak.