Skagencheesecake med pepparrot

Skagencheesecake med pepparrot
Foto: TV4

Skagencheesecake med pepparrot

Av: Angela - Söderhamn

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

40 min + 3 h

Jättegod cheesecake med räkor, stenbitsrom och cantadou pepparrot. En förrätt att imponera med!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Drostdy-Hof Chardonnay Viognier 2013 doftar av citrus och lime med en hint av melon. Smaken är krispig och torr med en fräsch syra och lång eftersmak av citrus och vanilj. Vinet kombineras med fördel till fiskrätter med syrliga tillbehör.
Art.nr: 15558 Ursprung: Sydafrika

Ingredienser

portioner

botten

  • ca 25 g smör
  • 3 skivor kavring

fyllningen

  • 170 g räkor (en burk)
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 förp Cantadou pepparrot
  • 3 msk dill, finhackad
  • 1 msk röd stenbitsrom
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 2 gelatinblad
  • tomat, till garnering
  • gurka, till garnering
  • citron, till garnering

Gör så här

  1. Mixa kavring och smör i en matberedare. Lägg plastfolie i fyra portionsformar och tryck ut lika mycket botten i varje. Folien ska gå upp över kanterna. Ställ kallt.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i 10 minuter.
  3. Skala under tiden räkorna och hacka dem grovt. Blanda dem med 1 dl av crème fraichen, majonnäs och cantadouost . Blanda ner lök, dill och rom.
  4. Krama ur gelatinbladen. Värm resterande mängden av creme fraichen i en kastrull. Rör ner gelatinbladen och låt smälta under omrörning. Låt svalna. Häll sedan ner i cheesecakesmeten och rör om ordentligt.
  5. Häll smeten i formarna. Täck med plastfolie och ställ in i kylen i minst 2 timmar. Lyft ur och ta bort plasten, lägg på tallrikar och garnera innan servering. Garnera med räkor, tomat, citron, dill, gurka och resten av romen.