Ångade edamamebönor

Beijing Ångade edamamebönor
Foto: Beijing8

Ångade edamamebönor

5 ingredienser

10 min

Ångade edamamebönor med lite flingsalt - ett klassiskt tillbehör till dumplings. Det är också riktigt gott som ett enkelt snacks!

Tips från Beijing8!
Beijing8 dumplings anka 2022

Tips från Beijing8!

Servera till dumplings från Beijing8 - Lätt att laga. Enkelt att njuta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g edamamebönor
  • flingsalt

Alternativ smaksättning

  • chiliolja
  • sesamolja
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Lägg edamamebönorna i en ångkorg och sätt på locket.
  2. Välj en kastrull som matchar din ångkorg. Fyll kastrullen till hälften med vatten och låt koka upp.
  3. Placera ångkorgen ovanpå kastrullen när vattnet kokar och ånga bönorna i 5-6 minuter. Om bönorna var frysta kan ångtiden behöva ökas några minuter.
  4. Toppa bönorna rikligt med flingsalt och/eller någon annan smaksättning. Blanda runt och servera varmt!
TIPS!
Fler tips från Beijing8!
Beijing8 header partnersida

Fler tips från Beijing8!

Ladda upp för fredagsmys och dumplingsöndag! Här hittar du recepten.

Läs mer