Ångade dumplings med chilimarinerade edamamebönor och sesammajo

koket.se
Beijing Ångade dumplings med chilimarinerade edamamebönor och sesammajo
Foto: TV4

Ångade dumplings med chilimarinerade edamamebönor och sesammajo

3

12 ingredienser

30 min

Fluffigt ångade dumplings och marinerade edamamebönor som är riktigt smakrika, heta och goda! Serveras med en krämig sesammajonnäs. Det perfekta fredagsmyset att dela tillsammans med vänner eller familj.

läs mer
Beijing8 dumplings kyckling jordnöt

Tips från Beijing8!

Dumplings från Beijing8 - Lätt att laga. Enkelt att njuta.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Dumplings

  • 4 förp Beijing8 dumplings

Sesammajo

  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk sesamfrön, rostade
  • 1 tsk sesamolja

Edamamebönor

  • 400 g edamamebönor med skal
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 1 msk olja, till stekning
  • 2 tsk sirap
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk soja
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till sesammajon och låt stå i kylen fram tills servering.
  2. Fyll en kastrull till hälften med vatten och lägg en bambukorg eller ett durkslag över kastrullen. Vattnet ska inte nå hela vägen upp till korgen. Lägg edamamebönorna i korgen, lägg ett lock över och låt ånga i ca 5 minuter.
  3. Fyll ytterligare en kastrull till hälften med vatten och lägg en bambukorg eller durkslag över när vattnet börjat koka. Lägg ner dumplings i korgen, lägg på ett lock och ånga i ca 7 minuter.
  4. Stek vitlök och ingefära i en varm panna i 1-2 minuter. Ta av från pannan och tillsätt resten av ingredienserna till marinaden. Blanda marinaden med de ångade edamamebönorna.
  5. Servera dumplings med de marinerade edamamebönorna, sesammajo och eventuellt ris eller nudlar om du önskar.
TIPS!
läs mer
Beijing Kycklingdumplings med haricots verts och jordnötssås

Fler tips från Beijing8!

Fler inspirerande recept och goda tillbehör till dumplings!

Läs mer