Ravioligratäng

Ravioligratäng
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Ravioligratäng

11 ingredienser

20 min

Ibland vill man bara ha det lite enklare, det är då man skall göra god mat som tar så lite tid som möjligt. Ungefär lika lång tid som att skära en sallad och duka ett bord, sedan simsalabim skall det vara klart. Den här pastagratängen är precis en sådan lagom god, snabb och jävligt enkel rätt som man ändra lite som man vill och sedan trolla fram på nolltid. /Anette Rosvall

Det här är grunden. Sen kan du lägga i det du tycker om eller har hemma. Eventuellt lite gottis som rökt skinka i små kuber, några kycklingfiléer i bitar, lite tonfisk eller kanske broccoli, din fantasi sätter dina gränser ;) /Anette Rosvall

Ingredienser

portioner
  • 2 förp färsk kokad ravioli
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlökar, finhackade
  • olja
  • oregano (torkad eller färsk)
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 dl ost, riven, minst
  • tomatpuré
  • 3 msk fond (grönsaks- eller kalv)
  • 1 nypa socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan enligt förpackningen.
  3. Lägg den i en ugnsfast form.
  4. Fräs lök och vitlök mjuka i oljan och lägg till alla andra ingredienser.
  5. Koka i ungefär tio minuter.
  6. Häll såsen över pastan (tillsätt eventuellt extra gottis) blanda runt.
  7. Strö över osten och gratinera i ca 10 minuter.
  8. Under tiden dukar du snyggt och gör en fräsch grönsallad som du serverar till.