Jonas sötsura fläsk

Jonas sötsura fläsk
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Jonas sötsura fläsk

16 ingredienser

Söt och sur, glad och arg, fin och ful. Livet består av motsägelser och jag tror att vi mår bra av det. Tänk om livet bara var sött, glatt, fint och olyckligt, det skulle väl bli tråkigt, eller hur? Nu får vi ju uppleva motsatserna ibland så att vi kan uppskatta det glada, fina och vackra. När ni äter den här rätten så förstår ni vad jag menar, det söta och det sura kompletterar varandra, tar fram smakkombinationer som är himmelska. /Anette Rosvall

Ingredienser

Sötsur sås

  • 1,5 dl ananasjuice
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 röd chilifrukt, finhackad (eller mindre om du inte vill ha så stark smak)
  • 1 liten burk ananasringar, skurna i mindre bitar

Kött och marinad

  • 300 g fläskfilé
  • 2 msk Mrs Cheng's Mushroom Soy
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk majsstärkelse (eller potatismjöl)

Grönsaker

  • 1 grön paprika
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser i såsen och låt dem småputtra medan du fixar med resten av rätten.
  2. Skär köttet i mindre bitar och marinera det snabbt i soya, salt och maizenamjöl.
  3. Fräs köttet i olja i mycket het panna så att det får fin färg.
  4. Skär grönsakerna i mindre bitar och fräs även dem i oljan i mycket het panna.
  5. När allt är färdigfräst så blandar du ihop köttet och grönsakerna med såsen. Servera med ris.