Citrondränkta lammracks

Citrondränkta lammracks
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Citrondränkta lammracks

9 ingredienser

Alltså, detta vänner, är lamm när lamm är som allra, allra godast.Och om du av någon outsäglig anledning inte går i gång på lamm, kan du byta ut det mot något annat litet djur. Kanske lax eller kyckling, eller lite vad som helst faktiskt, så länge du häller denna himmelska dressing över anrättningen innan du käkar./Husmorsorna

Receptet är hämtat ur boken Fredagsmys

Vintips från Husmorsorna
Bourgogne Hautes Côtes de Nuits

Ingredienser

portioner

Dressingen

  • 8 klyftor vitlök, pressade
  • 2 tsk salt
  • 2 dl citron, saft
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, finhackad

Köttet

  • 8 lammracks (eller 4 lammkotletter)
  • olivolja
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Blanda allt till dressingen, smaka av. Kanske lite mer av nåt?
  2. Syrligt och vitlöksångande ska det vara, så det liksom tjongar till i skall på dig!
  3. Stek kotletterna i olivolja på medelvärme, ca 3–4 minuter på varje sida, salta och peppra efter ditt eget lilla behag.
  4. När kotletterna är fina och färdiga tar du stekpannan från värmen och häller den finfina dressingen över alltihopa.
  5. Ät! Gärna med klyftpotatis som blir oändligt god med lite sån här dressing ripplat över sig …