Rimmad vit fisk med färsk pepparrot

2 röster
6
6
6 portioner

Du behöver

  • 6 st bitar fiskfilé (eller några extra om ni är riktigt hungriga)
  • salt
  • peppar
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 3 dl skalade räkor
  • 150 g smör, smält
  • 2 dl finhackad dill
  • Kokad potatis

Gör så här

  1. Om du har fryst fisk så tinar du fisken först.
  2. Lägg fisken på en ugnsplåt och saltar med ungefär 0,5 tsk salt per filé.
  3. Låt fisken stå i 15 minuter i rumstemperatur med salt på magen.
  4. Under tiden sätter du ugnen på 150 grader.
  5. Peppra och sätt in fisken i ugnen i 15-20 minuter (känn med en sticka i fisken, om stickan inte fastnar är fisken klar).
  6. När du väntar på att fisken skall bli klar river du färsk pepparrot, häller upp några räkor i en skål, smälter smör, hackar dill och kokar potatis.
  7. Servera fisken med dessa tillbehör och eventuellt lite grönsaker, jag lovar det är en himmelsk upplevelse.
22 mars 2010

Fler goda recept