Inkokt lax, ett riktigt barndomsminne!

11 röster
4
4

Du behöver

  • 1–1 1/4 kg hel laxfilé (ca 4 cm tjock)
  • 1 l vatten
  • 1 st gul lök, skivad
  • 1 msk salt
  • 1 st lagerblad
  • 4-5 st vitpepparkorn
  • 3-4 st kryddpepparkorn
  • 1 msk Ättiksprit
  • 2 msk vinäger
  • dillstjälkar

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna.
  2. Lägg laxfilén i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt.
  3. Häll på lagen.
  4. Sjud fisken i 200 grader i mitten av ugnen i 20 minuter.
  5. Ta bort skinnet medan fisken är varm.
  6. Låt den svalna i lagen.
  7. Häll av spadet och servera fisken ljummen eller helt kall med färskpotatis, citronklyftor och hollandaisesås eller dillmajonnäs.
    Barndom – here I come.
20 april 2010

Fler goda recept