Snabbpizza med ugnsbakade tomater

Snabbpizza med ugnsbakade tomater
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Snabbpizza med ugnsbakade tomater

12 ingredienser

Ärligt talat, varför stå och baka pizzadeg som aldrig blir som man hade tänkt sig, när man bara kan ta färdig smördeg och allt blir helt suveränt gott? Denna pizza är superenkel och magiskt god. /Husmorsorna

Receptet är hämtat ur boken Fredagsmys

Ingredienser

  • 300 g kvisttomater, små
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • olja
  • ca 1 tsk strösocker
  • 2 förp smördeg, färdig
  • röd pesto
  • 150 g champinjoner
  • 400 g chèvre, färsk
  • basilika
  • ca 1 dl parmesanost, flagad
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Börja med att lägga tomaterna i en ugnsform och häll över balsamvinägern, en liten skvätt olja samt några söta nypor socker.
  2. Ugnsrosta tomaterna i 150 grader i ungefär 45 minuter.
  3. När de är skrynkliga och lite bruna är de klara, ta ut dem och höj ugnsvärmen till 225 grader.
  4. Ta fram två bakplåtspapper och olja in dem lite, lägg på smördegsplattorna och pensla dem lite med olja.
  5. Låt dem gå cirka 5 minuter i ugnen för att få lite fras och färg.
  6. Ta ut dem och bred på den röda peston, sedan lägger du på tomaterna, champinjonerna och strör över chèvren.
  7. Sedan ska pizzan in i ugnen igen och gå där i ca 15 minuter på 225˚. Men passa noga så att inte pizzan bränns vid.
  8. När den kommer ut skär du den i snibbar och strör över basilika, parmesan, salt, svartpeppar och lite olja. Mumma!