Anettes goda champinjonsoppa

3 röster

En mild mjuk champinjonsoppa med rökt lammbog i små, små rutor, lite rosmarin och en lite fnas riven pepparrot. Kan det bli fel? /Anette Rosvall

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

Visa mer

Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 2-3 msk smör
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 250 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • smör
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 150 g rökt lammbog (eller annat kött med rökig smak)
  • Några rosmarinkvistar
  • lite riven pepparrot
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta.
  2. Lägg i den finhackade löken och låt den bli mjuk.
  3. Rör i vetemjölet och häll genast på vatten, buljongtärning och vin.
  4. Låt koka upp och låt det sedan fortsätta småputtra medan du skivar och steker på champinjonerna i smör och vitlök.
  5. Låt dem få fin gyllene färg.
  6. Salta och peppra och ställ dem sedan åt sidan.
  7. Hacka köttet i fina små tärningar.
  8. Hacka rosmarinen och riv så mycket pepparrot som du vill ha.
  9. Nu rör du ihop grädden med äggulorna i en kopp och häller lite av den varma soppvätskan i koppen.
  10. När det är utblandat häller du ner äggule/grädd-blandningen i soppan och låter det bara sjuda, inte koka.
  11. Häll ned hälften av de stekta chaminjonerna i soppan, häll ned hälften av de rökta köttet och sedan skall du bara smaksätta med salt och peppar.
  12. Häll upp soppan, toppa med rökt kött, svamp och pepparrot. Servera!
1 mars 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept