Farsans fina lätta fisksoppa

Farsans fina lätta fisksoppa
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Farsans fina lätta fisksoppa

13 ingredienser

En tung dag eller en tung lunch? Prova farsans lätta fisksoppa, med lite vitlöksbröd till för den som mäktar med. /Anette och Emma

Ingredienser

  • 0,75 förp hoki, i munsbitar
  • 5 potatisar, hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 orange paprika, hackad
  • 1 l fiskbuljong (du kan även blanda kyckling och fiskbuljong, det blir mustigt och gott!)
  • 2,5 dl vitt vin
  • 1 näve persilja, hackad (efter behag)
  • salt
  • örtsalt
  • vitpeppar
  • olivolja (gärna citronolja)
  • Socker, aningens aningen

Gör så här

  1. I med potatis och lök i oljan, låt det steka till sig ett tag.
  2. På med buljongen, koka i ungefär 10 minuter.
  3. Om fisken är tinad, i med den nu, tillsammans med allt annat utom persiljan, den får vänta ett litet tag.
  4. Sjud i fem minuter, smaka av.
  5. Strö över persilja och ropa på ungarna att nu är det mat.