Emmas pestopotatis

Emmas pestopotatis
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Emmas pestopotatis

10 ingredienser

20 min

Vad är snabbaste och godaste grejen som piffar upp allt? Pesto! Kära vänner. Köp inte pesto på burk. Sluta med det pronto! För har du bara en liten egen mixer gör du egen himmelsk pesto på tre minuter blankt. Stoppa ner den i en burk och använd när det tarvas. Pesto kan du göra av och med allt som är grönt och skönt och rött och sött! Tomater, basilika, ruccola, nässlor, parmesan, olivolja, persilja, dill! /Emma

Jag brukar göra en ruccolapesto, och den lilla rackaren passar lika bra till pasta, fisk, en rejäl biff eller som här, att blanda med kokt potatis och VIPS, så har du den godaste potatissalladen som uppbringas kan. Grön och vacker och passar perfekt till lite rökt skinka och en tomatsallad. /Emma

Här hittar du Emmas röda pesto.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 kg potatis

Pesto

  • 3-4 dl rucolasallad
  • 1 dl färsk bladpersilja
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 citron, saft och finrivet skal
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • strösocker (efter smak)

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Mixa alla ingredienser till peston.
  3. Blanda!
  4. Klart!