Flamberad Sauce Diane

Flamberad Sauce Diane
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Flamberad Sauce Diane

13 ingredienser

Flamberad Sauce Diane på Husmorsornas sätt. Serveras gärna till helgrillad entrecôte.

Obs! Här skall du inte använda en teflonpanna! Och du! Flambera inte precis under fläkten!

Servera denna härliga sås till Husmorsornas helgrillade entrecôte

Ingredienser

portioner
  • 2 msk smör
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk worcestersås
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk flingsalt
  • svartpeppar (efter smak)
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • 1 tsk citron, saft
  • 2 msk cognac

Gör så här

  1. Smält smöret och fräs lök och champinjoner tills de får en fin yta.
  2. Häll på senap, worchestershiresås, kalvfond, grädde och vin.
  3. Låt såsen koka ihop och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  4. Nu blir det skoj! Ta fram ett stort lock så du kan slänga över något om olyckan skulle vara framme.
  5. Ta av pannan av spisen och ställ dig så att du inte står precis under fläkten.
  6. Häll på en skvätt cognac och sätt eld på spriten, det blir en vacker ljusblå låga som bränner bort ganska snabbt.
  7. När det slutat brinna strör du över gräslök och serverar direkt till det grillade köttet.