Tonfisksallad med rhode island

Tonfisksallad
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Tonfisksallad med rhode island

16 ingredienser

Gör en tonfisksallad istället, nu när solen skiner. Den blir garanterat god. Och det är ju en bra grej.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl kokt ris, kallt
  • 2 förp tonfisk i vatten
  • 1 förp majs
  • 1 röd paprika, hackad
  • 0,5 purjolök, strimlad
  • 2 tomater, i snygga klyftor
  • 1 citron, saften av
  • svartpeppar
  • örtsalt
  • 4 ägg, kokta och i klyftor

Rhode islandsås

  • 3 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • tabasco, några skvättar
  • salt

Gör så här

  1. Blanda helt enkelt allt ris och grönsaker i en stor, snygg skål. Krydda med citronsaft och de andra kryddorna. På med äggen on the top. Och du MÅSTE äta salladen med rhode islandssåsen!