Chocolat Creamdream pie

Chocolat Creamdream pie
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall
Anette Rosvall

Chocolat Creamdream pie

Av: Anette Rosvall, Emma Hamberg

Från: Kärleksmums by Husmorsorna

14 ingredienser

Alltså, vill du göra succé på alla plan, så ska du göra denna extravaganta paj med choklad. En totalupplevelse för både öga, gom och själ. /Husmorsorna
Receptet finns med i Kärleksmums.

Ingredienser

Pajskal:

  • 1 dl kakao
  • 350 g digestivekex
  • 100 g smör, smält

Fyllning:

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl grädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g smör
  • 3 msk ev konjak

Topping:

  • 4 äggvitor, stora
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Pajskal

  1. Mixa kakao, kakor och smör till en grynig massa, mums, bara godsaker. Tryck ut degen i en springform och låt den stå i kylen i cirka 30 minuter.
  2. Grädda den i 20 minuter i 200° och ställ den sedan åt sidan för att svalna och fundera över livet. Under tiden gör du förstås chokladfyllningen!

Fyllning

  1. Blanda äggulor, socker, muscovadosocker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den blir tjock.
  2. Dra den av spisen och blanda ned chokladen, lite i taget och sedan gör du samma sak med smöret. Häll i konjak också, om du vill. Mums, mums. Låt det stilla smälta ihop tillsammans.

Topping

  1. När botten är helt sval häller du i krämen och låter den stå kallt i minst 2 timmar för att krämen ska stelna (hit kan du förbereda om du vill vara ute i god tid inför partaj).
  2. Precis innan servering vispar du toppingingredienserna till en styv och blank maräng och kluttar upp den över kakan.
  3. Bränn av marängen med en gasbrännare eller ställ den på grill i ugnen men passa noga, noga. Marängen ska bara bli lite brun på topparna. Välkommen till himmelriket.