Fläsk hos farsan och morsan

0 röster

Du behöver

  • 4 st riktigt goda fläskkotletter
  • smör till stekning

Såsen

  • 2 msk smör
  • 2 st hackade gula lökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • salt och vitpeppar
  • lite socker
  • persilja

Gör så här

  1. Stek kotletterna i smör och på en lagom skön vämre. Det får ta lite tid. Salt och peppra dem lite. När de är gyllenbruna så skjutsar du in dem i i ugnen på 100 grader.
  2. Nu: Löksås! Mer smör i kotlettpannan, när det bubblar, ner med löken. Stek den lite lagom genomskinlig. Pudra över mjölet och vispa runt. På med mjölk och vispa mycket, no klumps! Smaka av med alla kryddorna, strö över lite persilja. MUMS!
18 september 2009

Fler goda recept