Squashbiffar med tzatziki

Squashbiffar med tzatziki
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Squashbiffar med tzatziki

21 ingredienser

Gott och vegetariskt. Bra som vardagsmiddag.

Ingredienser

  • 300 g zucchini, riven
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl vetemjöl special
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 msk mynta, finhackad
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 krm muskot, riven
  • 1 dl skorpmjöl
  • 1 ägg, lättvispat
  • salt
  • svartpeppar
  • strösocker

Tzatziki

  • 1 gurka, skalad och urkärnad och riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • vitpeppar
  • strösocker
  • olivolja

Gör så här

Biffar

  1. Pressa ut allt vatten ur squashen och löken, genom att ta det rivna och klämma genom fingrarna för allt vad tygen håller. Blanda sedan ihop allt utom oljan till en fin gegga. Provsmaka. Smeten ska vara riktigt god! Forma små smarriga biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna och i med biffarna. Stek på medelvärme tills de bli gyllengula, ta upp dem och lägg på lite hushållspapper. Avnjut med ris, en rejäl sallad och dilltzatsiki!

Tzatziki

  1. Pressa vattnet ur gurkan, gucka ihop allt och ät!