Squashbiffar med tzatziki

0 röster

Gott och vegetariskt. Bra som vardagsmiddag.

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg.


Visa mer

Du behöver

  • 300 g squash, riven
  • 1 lök, finhackad
  • 1 dl vetemjöl special
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 msk mynta, finhackad
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 krm riven muskot
  • 1 dl skorpmjöl
  • 1 ägg, lättvispat
  • salt
  • svartpeppar
  • socker

Tzatziki

  • 1 gurka, skalad och urkärnad och riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 5 dl mezeyoughurt
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • vitpeppar
  • socker
  • olivolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Biffar
    Pressa ut allt vatten ur squashen och löken, genom att ta det rivna och klämma genom fingrarna för allt vad tygen håller. Blanda sedan ihop allt utom oljan till en fin gegga. Provsmaka. Smeten ska vara riktigt god! Forma små smarriga biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna och i med biffarna. Stek på medelvärme tills de bli gyllengula, ta upp dem och lägg på lite hushållspapper. Avnjut med ris, en rejäl sallad och dilltzatsiki!
  2. Tzatziki
    Pressa vattnet ur gurkan, gucka ihop allt och ät!
10 september 2009

Laddar fler recept...