Parmesanfirre med dillphiladelphia

0 röster
4

Jag vill inte glömma fisken! Jag vill komma ihåg fisken! Och äta upp den. Idag äter jag upp den. Slukar den. För detta är brutalgott i all sin enkelhet./Emma Hamberg

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg.


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar Hokifilé
  • 1 ägg
  • 1 tsk vatten
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl finriven parmesan
  • salt och svartpeppar

Dillmumset

  • 1 förp philedelphiaost
  • 1 pressad citron
  • 2 msk dill
  • 2 tsk flytande honung
  • salt

Parmesansallad

  • 2 rivna morötter
  • 0,5 finstrimlad purjolök
  • 0,5 strimlad isbergshuvud
  • 2 nävar riven parmesan

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 2 delar äppelcidervinäger
  • fransk senap
  • vitlök
  • salt, svartpeppar, lite socker

Gör så här

  1. Blanda ägg och vatten i en djup tallrik, blanda ströbröd och parmesan i en annan djup tallrik. Så doppar du firren först i ägget och sen i parmesanbrödet. Bryn på fin värme i smör i lilla stekpannan, salta och peppra så gott du förmår. När fisken har fått fin färg så lägger du den i ugnen på 175 grader i 20 minuter, under tiden kokar du potatisen.
  2. Dillmumset blandar du bara ihop rätt av och smakar på. Samma med sallad och dressing.
15 februari 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept