Anettes räk- och mangosallad

Anettes räk- och mangosallad
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Anettes räk- och mangosallad

15 ingredienser

Det här är Anettes bästa sallad så gör en rejäl bunke! Du får hångla trots vitlöken för med den här i magen får du ett sånt vackert inre ljus.

Ingredienser

  • 2 dl skalade räkor
  • 2 dl mango, i fina bitar
  • 1 avokado, i bitar
  • 1 chilifrukt, finhackad
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 60 g rucolasallad
  • 0,5 ask körsbärstomater, delade
  • 0,5 grön paprika, finhackad

Vitlök- och yoghurtdressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl mild yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till räk- och mangosalladenoch servera med vitlök- och yoghurtdressing.

Vitlöksdressing

  1. Blanda senap, yoghurt, vitlök och vinäger. Salta och peppra och i med olja. Skaka av.