Raffiga rosmarinäpplen

Raffiga rosmarinäpplen
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Raffiga rosmarinäpplen

8 ingredienser

Häpnadsväckande hur något så enkelt kan smaka så mycket. Lite äpplen och ett par sköna nypor rosmarin. /Anette & Emma - Receptet finns med i Kärleksmums.

Väldigt gott blir det att ta fram glassen en stund innan du ska äta så den smälter lite.
Pudra gärna aningens muskotnöt över glassen, rör om och ät till. Gott!

Här hittar du receptet på Agis mjukglass med muskot.

Läs mer om Kärleksmums

Ingredienser

portioner
  • 4 äpplen, urkärnade och skurna i skivor
  • 2 msk smör
  • 2-3 msk rörsocker
  • färsk rosmarin
  • 1 salt [ca 0,25 krm]
  • grädde, en skvätt

Till servering

  • vaniljglass
  • ev muskot

Gör så här

  1. Kör så det ryker! Smält smöret i stekpannan.
  2. När det är gjort puttar du ner äppelskivorna och strör över sockret, så där gottigott så det bränns och smälter lite.
  3. En pytteliten nypa salt också gör susen.
  4. Vänd på äpplena och så här håller du på tills alla äppelskivor är stekta och klara.
  5. Då slänger du ner ett par kvistar färsk rosmarin eller några nypor torkad i sockersmöret, låter det rassla till lite och sen på med grädden.
  6. Låt den få ett uppkok så det hela bli så där underbart koligt.
  7. Ja sen häller du kolagottet över äpplena och avnjuter med lite vaniljglass.