Ninnis ananaspaj

16 röster

Den här ananaspajen är god och lätt och fiffig. Men ha den inte för länge i ugnen som jag, då blir den bränd på kanterna som ni ser. Pröva detta lätta lyckopiller du också! /Emma Hamberg

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

Visa mer

Du behöver

Pajskal

  • 125 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 2 st ägg
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 dl krossad ananas

Gör så här

  1. Pajskal
    Smält smöret och låt det svalna lite.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Ner med smöret och blanda ihop en ganska smulig deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform. Bra så.
  5. Fyllning
    Ugnen sätter du på 225 grader.
  6. Vispa ihop allt utom ananasen.
  7. Den rör du ner först nu.
  8. Och så ner med den goda smeten i pajskalet.
  9. In med pajen i ugnen och låt den stå där inne i en kvart.
  10. Stäng av ugnen och låt pajen stå kvar i eftervärme minst en halvtimma, så att puddingen sätter sig.
22 mars 2010

Laddar fler recept