Anettes citron- och yoghurtglass

Anettes citron- och yoghurtglass
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Anettes citron- och yoghurtglass

7 ingredienser

Mina syskon och jag har alltid haft underbara, häftiga diskussioner om både det ena och det andra. Jag som mellanbarn håller med än den ena, än den andra, är en velpotta med andra ord.

Men det finns saker som jag är väldigt tydlig med, min bror Anders, är trött på citron i maten. Här är vi systrar eniga, vi står som som en och jublar över citronens fullkomlighet. Jag kan inte förstå hur man kan tröttna på en sån ljuvlig, underbar, väldoftande och komplett krydda som citron. Jag tror att ni har märkt att jag gärna river citronskal över både det ena och det andra. Men den här glassen tror jag skulle få min bror att krypa till korset, jag skall säga till honom att prova den. /Anette Rosvall

Glassen smakar gott med hallon.

Om du har en glassmaskin går allt mycket fortare!

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl grädde
  • 4 äggulor
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 1 apelsin, saft och rivet skal
  • 3 dl grädde
  • 3 dl turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Börja med att koka ihop socker, grädde, äggulor, skal och saft av citron och apelsin.
  2. Låt röran svalna.
  3. Under tiden vispar du grädden.
  4. Blanda med mezeyoghurten.
  5. Blanda ihop de båda rörorna och häll i en frysvänlig skål. Ställ in i frysen. Det tar ca 2-3 timmar för glassen att frysa.
  6. Ta fram den en liten stund innan servering.