Pepparkaksknäckbräck

Pepparkaksknäckbräck
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Pepparkaksknäckbräck

5 ingredienser

Lätt som en plätt, gott så du kan äta dig mätt! /Husmorsorna

Cane syrup eller rörsocker sirap, finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Kulprovet
Droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Ta upp och se om du kan rulla smeten till en liten kula. Går det bra är smeten klar!

Husmorsornas julgodis från Förkväll

Pepparkaksknäckbräck

CakePops på mjuk pepparkaka

CakePops på saffrans-/apelsinkaka

Marmorerade marshmallows

Mirakelgoda (& snabba!) pepparkakor

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl cane syrup
  • 100 g mandel, flagad rostad
  • 1 tsk pepparkakskrydda

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser utom kryddor och mandel i en tjockbottnad gryta.
  2. Koka i minst 20 minuter.
  3. Gör sedan kul provet!
  4. Är den klar, ta av kolan från spisen.
  5. Rör ned kryddor och mandel i nämnd ordning.
  6. Häll ut smeten ganska tunt i en smörad ugnsplåt och låt den stelna.
  7. Bryt fina rutor och lägg dem i en vacker burk.