Aprikapaprikawok med kyckling

Aprikapaprikawok med kyckling
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Aprikapaprikawok med kyckling

Av: Anette Rosvall och Emma Hamberg

Från: Husmorsorna - kokboken

12 ingredienser

25 min

Krispig wok med kyckling, chili och paprika.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk jordnötsolja (eller någon neutral olja)
  • 1 msk röd curry
  • 6 klyftor vitlök, hackade
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 400 g kycklingfilé, strimlad
  • 1 röd paprika, hackad i grova bitar
  • 1 orange paprika hackad i grova bitar
  • 2 gula lökar, hackade
  • ca 2 msk fisksås (smaka dig fram!)
  • ca 1 msk ostronsås (ja, smaka dig fram här också)
  • 1 msk plommonsås (eller 1 rejäl tsk socker)

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i woken.
  2. Lägg i den röda curryn, vitlöken och citrongräset. Fräs ordentligt och rör om.
  3. I med kycklingen och låt den bli genomstekt. Allt ska vara ganska klart så att det går fort när grönsakerna ska i.
  4. Nu i med resten! Paprikor, lökar och såser! Smaka av, rör om, smaka av igen.
  5. Servera fort innan grönsakerna hinner bli sega. Det ska vara krispigt. Med ris till blir det toppen!