Linguini med nykokta blåmusslor i tomatsås

Linguini med nykokta blåmusslor i tomatsås
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Linguini med nykokta blåmusslor i tomatsås

7 ingredienser

Enkel rätt med Linguini pasta som serveras tillsammans med blåmusslor kokta i tomatsås.

Se Andreas Nylén i Italien här!

Ingredienser

portioner
  • 500 g linguine
  • 1 kg blåmusslor
  • 4 dl tomatjuice
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl vitt vin
  • 1 knippe persilja
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Fräs lite vitlök i en stor stekpanna i lite olivolja. Tillsätt musslorna och vitt vin. Låt sjuda i ca 3 minuter.
  3. Tillsätt tomatjuicen och sjud under lock i ca 3 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  4. Vänd ner den nykokta pastan och servera med persilja och basilika.