Hemmagjord pasta med panchetta, aubergine, tomat, mozzarella & ruccola

0 röster
4
Hemmagjord pasta med panchetta, aubergine, tomat, mozzarella & ruccola
Foto: Jacob Grange

Att göra sin egen pasta från grunden gör maten extra speciell. Servera tillsammans med panchetta och grönsaker.



Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl durumvetemjöl
  • 175 ml vatten
  • 2 hg skivad panchetta
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st aubergine
  • 2 hg körsbärstomater
  • 2 st buffelmozzarella
  • 50 g ruccola
  • olivolja till stekning
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Deg: Finfördela vattnet med hjälp av fingertopparna i mjölet.
  2. Knåda det sedan kraftigt i ca 10 minuter med hjälp av den nedre delen av handflatan. Degen skall bli smidig och elastisk samt hålla ihop när man drar i den.
  3. Forma degen till en smidig limpa och skär den i skivor. Rulla skivorna till stavar. Skär dem i 1 cm stora bitar och tryck till dem med mjölad tumme.
  4. Koka upp saltat vatten och koka pastan i 3 minuter. Obs! glöm inte saltet i vattnet.
  5. Strimla panchettan och fräs den i 2 minuter i en het panna med olivolja, vitlök och aubergine.
  6. Dela tomaterna på hälften och tillsätt dem i stekpannan. Låt puttra vidare i 3 minuter.
  7. Blanda panchettan med mozzarellaost, hackad ruccola och pastan. Blanda det väl och servera rykande varm.
  8. Toppa gärna med lite ruccola.
28 april 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept