Hemmagjord pasta med panchetta, aubergine, tomat, mozzarella & ruccola

Hemmagjord pasta med panchetta, aubergine, tomat, mozzarella & ruccola
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Hemmagjord pasta med panchetta, aubergine, tomat, mozzarella & ruccola

11 ingredienser

Att göra sin egen pasta från grunden gör maten extra speciell. Servera tillsammans med panchetta och grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl durumvetemjöl
  • 175 ml vatten
  • 200 g pancetta, skivad
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 aubergine
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 buffelmozzarella
  • 50 g rucolasallad
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Deg: Finfördela vattnet med hjälp av fingertopparna i mjölet.
  2. Knåda det sedan kraftigt i ca 10 minuter med hjälp av den nedre delen av handflatan. Degen skall bli smidig och elastisk samt hålla ihop när man drar i den.
  3. Forma degen till en smidig limpa och skär den i skivor. Rulla skivorna till stavar. Skär dem i 1 cm stora bitar och tryck till dem med mjölad tumme.
  4. Koka upp saltat vatten och koka pastan i 3 minuter. Obs! glöm inte saltet i vattnet.
  5. Strimla panchettan och fräs den i 2 minuter i en het panna med olivolja, vitlök och aubergine.
  6. Dela tomaterna på hälften och tillsätt dem i stekpannan. Låt puttra vidare i 3 minuter.
  7. Blanda panchettan med mozzarellaost, hackad ruccola och pastan. Blanda det väl och servera rykande varm.
  8. Toppa gärna med lite ruccola.