Cannelloni med svamp, färskost och oregano i tomatsås

Cannelloni med svamp, färskost och oregano i tomatsås
Foto: TV4
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Cannelloni med svamp, färskost och oregano i tomatsås

17 ingredienser

40 min

En cannelloni fylld med godheter som får det att vattnas i munnen.

Ingredienser

portioner
  • 8 lasagneplattor
  • 300 g blandad svamp
  • 300 g färskost
  • 1 kruka oregano
  • 4 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 dl tomatjuice
  • 4 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 knippe timjan
  • 2 lagerblad
  • 50 g rucolasallad
  • 1 dl crema di balsamico
  • 50 g parmesanost
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek svampen tillsammans med lök i olivolja i ca 5 minuter.
  2. Blanda svampen i en bunke med oregano och färskost medan den är varm.
  3. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Stek schalottenlök och vitlök i olivolja i ca 5 minuter, häll på tomatjuicen.
  5. Tillsätt lagerblad och timjan, låt koka i 10 minuter, lyft ur timjan och lagerblad.
  6. Lägg en rad med fyllning längs kortsidan på lasagneplattorna, rulla ihop dem och skär bort överflödig deg.
  7. Lägg cannelonin i en ugnsfast form, häll på tomatsås och tillaga i ca 15 minuter i 200°C.
  8. Servera tillsammans med ruccola, crema di balsamico och parmesanost.