Pot au feu på kyckling med senapskräm

0 röster
4

Sugen på kyckling? Varför inte inte servera med en kräm av senap. Gott!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 20 cm purjolök
  • 12 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl kycklingfond
  • 2 lagerblad
  • 1 knippe timjan
  • maizena
  • 0,5 dl persilja
  • 100 g Philadelphiaost
  • 100 g grekisk yoghurt
  • 0,5 dl skånsk senap
  • smör och olivolja till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Stek kycklingen i en djup stekpanna eller gryta.
  2. Skär rotfrukterna i lika stora bitar och tillsätt dem i grytan tillsammans med gul lök och vitlök.
  3. Stek i ca 4 minuter. Tillsätt vin och låt koka i 2 minuter.
  4. Häll i vatten med fond tillsammans med lagerblad och timjan, koka i ca 10 minuter.
  5. Blanda maizena med lite kallt vatten, rör ned lite i den kokande grytan så att buljongen blir lite simmig.
  6. Vispa osten med yoghurt och senap. Smaksätt med salt, citron och svartpeppar.
  7. Servera grytan i djup tallrik med senapscreme, toppa med hackad persilja.
11 mars 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept