Lättrökt isterband med kryddkokt korn, fetaost och bbq-sås

Lättrökt isterband med kryddkokt korn, fetaost och bbq-sås
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Lättrökt isterband med kryddkokt korn, fetaost och bbq-sås

18 ingredienser

Isterband är ljuvligt gott och serveras här med fetaost och bbq-sås.

Ingredienser

portioner
  • 4 isterband
  • 200 g helt korn
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 l kycklingfond, + vatten
  • 2 tomater, skivade
  • 1 knippe oregano
  • 1 knippe basilika
  • 100 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 200 g tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 droppar rökextrakt
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tillaga korvarna i ugnen, 160?C i 10 minuter.
  2. Koka upp fond och vatten tillsammans med curry och peppar, smaka av med salt. Koka kornen i buljongen i ca 15 minuter eller tills de har blivit mjuka.
  3. Häll av buljongen.
  4. Koka tomatpuré med vatten, socker, smör och vinäger i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka örterna och blanda dem med de varma kornen, tomaterna, fetaosten och olivoljan.
  6. Servera tillsammans med isterband och bbq-sås.