Grillad biff med sötpotatisaioli, grönsallad och creme fraiche "bearnaise"

Grillad biff med sötpotatisaioli, grönsallad och creme fraiche "bearnaise"
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Grillad biff med sötpotatisaioli, grönsallad och creme fraiche "bearnaise"

10 ingredienser

En grillad biff som serveras med aioli på sötpotatis och krispig grönsalllad är inte dumt!

Se Andreas Nylén i Italien här!

Ingredienser

portioner
  • 600 g biff, hängmörad
  • 50 g rucolasallad
  • 1 krispsallad
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 sötpotatis
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl rapsolja
  • 1 äggula
  • 2 msk limefrukt, juice
  • crème fraîche bearnaise

Gör så här

  1. Grilla biffen i ca 5 minuter på varje sida.
  2. Plocka ruccola, krispsallad och basilika till en härlig sallad.
  3. Skala och skär ner sötpotatisen i mindre bitar. Koka potatisen i saltat vatten i ca 20 minuter.
  4. Hacka vitlöken. Häll av vattnet och mixa potatisen med vitlök, limejuice och äggula. Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar.
  5. Servera biffen ihop med sallad, aioli och creme fraiche ”bearnaise”