Varmrökt sejfilé med ljummen färskpotatis i curryremoulad

Varmrökt sejfilé med ljummen färskpotatis i curryremoulad
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Varmrökt sejfilé med ljummen färskpotatis i curryremoulad

13 ingredienser

Filé av sej som är varmrökt som serveras med en färskpotatis och remoulad med smak av curry.

Tävla om en oförglömlig matweekendresa till regionen Glasriket, Kalmar och Öland här!

Ingredienser

portioner
  • 600 g rökt sej
  • 500 g färskpotatis
  • 3 äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 5 dl rapsolja
  • 100 g pickles, hackade
  • 1 tsk curry
  • 0,5 dl gräddfil
  • dill
  • citron
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Dra av skinnet på fisken, skär den i fyra bitar.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 15 minuter.
  3. Låt svalna och skär den i skivor.
  4. Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med vinäger, senap och lite salt.
  5. Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar.
  6. Blanda majonnäsen med pickles, curry och gräddfil, smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda den ljumna potatisen med remouladsåsen och servera med fisken.
  8. Garnera med dill och citron.