Ugnsbakad piggvar med färskpotatis & grillad sparris i gremoulata

Ugnsbakad piggvar med färskpotatis & grillad sparris i gremoulata
Foto: TV4
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Ugnsbakad piggvar med färskpotatis & grillad sparris i gremoulata

12 ingredienser

40 min

En fiskrätt som passar de flesta. Laga ugnsbakad piggvar med färsk potatis och grillad sparris i gremoulata.

Ingredienser

portioner
  • 1,2 kg piggvar, i 4 bitar
  • 0,5 dl olivolja
  • flingsalt, till kryddning
  • 8 gröna sparrisar
  • 600 g färskpotatis, kokt
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron, rivet skal av
  • 1 klyfta vitlöksklyfta (stor)
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 citron, till servering

Gör så här

  1. Börja med att olja in fisken och krydda den med flingsalt.
  2. Tillaga den i ugnen i 160 grader i ca 20 minuter eller tills att fiskköttet börjar lossna från benet.
  3. Skala och koka sparrisen i saltat vatten i ca 2 minuter. Kyl ned den i kallt vatten efter kokning.
  4. Skär av persiljan från stjälkarna och blanda med rivet citronskal, riven vitlök, salt och peppar.
  5. Mixa allt tillsammans med olivolja i ca 3 minuter.
  6. Grilla sparrisen på ett hett grillgaller.
  7. Dela på potatisarna och skär sparrisen i mindre bitar.
  8. Blanda upp grönsakerna med gremoulatan.
  9. Dra av skinnet på fisken innan servering och salta köttet.
  10. Servera piggvaren med den färska potatissalladen och citron.